На 26.06.2021 се проведе Международно първенство Bulgaria Open по Таекуон-до ИТФ, което се проведе в град Пловдив.


Odessos

Таекуон-до клуб „Одесос“ завоюва един златен, един сребърен и пет бронзови медала от Международния турнир по Таекуон-до ИТФ Bulgaria Open в град Пловдив. Клубът замина в доста намален състав от 10 човека, тъй като някои от отбора бяха контузени или болни.

VARNA

При мъжете шампион стана Андриан Андонов, който се представи повече от блестящо и взе три доста трудни срещи срещу много силни противника на форма. Малко не му достигна и да се добера до финалите на спаринга, където остана трети, но показа много добра игра.

Младен Въчков е само на 11 години, но се окичи с бронзово отличие, въпреки дългата пауза и отсъствието от състезанията. Той успя да спечели четири убедителни срещи и малък шанс го раздели от финала и се окичи с бронзовия медал. Божидар Бангеев и Къйан Гао успяха да спечелят по два мача но също не успяха да се нареди сред медалистите и останаха на крачка от почетната стълбичка. Галин и Мария също се представиха на ниво, но срещнаха много силни противници, които не им позволиха да продължат напред.

При мъжете Таекуон-до клуб „Одесос“ имаше още един представител Теодор Тодоров, който направи 6 страхотни мача. Успя да стигне до финала но следствие от тежките мачове и контузия на глезена не успея да издържи физически на финала и стана       вице международен шампион, с което си място може да се бори за влизане в националния отбор по Таекуон-До за Европейското първенство тази година.

Изненадата на това състезание ни донесе Ростислав Атанасов. Той показа непоколебим дух и въпреки силните противници се представи повече от достойно и защити името на Клуб Одесос като взе бронзово отличие при децата на спаринг до 45 кг. В клипа нашето момче е със синята каска.

 

 

График на тренировките

Дворец на културата и спорта бул. Княз Борис I 115, Варна

Ден Напреднали Начинаещи Деца 5-8 г Начинаещи деца 8-12 г Напреднали деца
Понеделник 19:30 до 21:00 x x x x
Вторник x 19:30 до 21:00 x x x
Сряда 19:30 до 21:00 x x x x
Четвъртък x 19:30 до 21:00 x x x
Петък 19:30 до 21:00 x x x x
Събота x x 11:00 до 12:00 12:00 до 13:00 13:00 до 14:00
Неделя x x 11:00 до 12:00 12:00 до 13:00 13:00 до 14:00
Ден Напреднали Начинаещи Деца 5-8 г Начинаещи деца 8-12 г Напреднали деца

Как да ни намерите?

Тренировките по Таекуондо във Варна се провеждат в Двореца на културата и спорта с адрес бул. Княз Борис I 115. Използвайте картата по долу за да намерите залата по Таекуондо в която се провеждат тренировките.

Как да ни намерите? Тренировките по Таекуондо във Варна се провеждат в Двореца на културата и спорта с адрес бул. Княз Борис I 115. Използвайте картата по долу за да намерите залата по Таекуондо в която се провеждат тренировките.

История на Таекуондо

Таекуон-До е съвременна версия на древното корейско изкуство за самозащита Те Кион Според привържениците на традиционните бойни изкуства в Корея, Таекуон-До е формирано под силното влияние на японското Карате, като обединява възможно най-доброто от корейските, китайските и японските традиционни системи за самозащита. В допълнение, то е разработено от генерал Чей Хонг Хи при ползване на всички съвременни достижения на физико-механиката на движенията, психологията и анатомията на човека.

В основата на философията му са залегнали принципите на учтивост, честност, упорство, самоконтрол и неукротим дух. Целта му е най-пълна реализация на вродените първоначално достойнства. Пътят към тази цел са постоянството и упорития труд.