Майстор Ким Унг Чол


Майстор Ким Унг Чол

Роден е на 27 февруари 1956 година в Северна Корея. Бил е член на Kорейския национален демонстративен отбор. Преподавал е Таекуон-До в Унгария, Холандия, Китай. За първи път пристига в България през 1985 година, изпратен като инструктор от легендата в източните бойни изкуства – Хван Джън Нам.

Въпреки че първоначалния му престой е кратък, Майстор Ким Унг Чол оставя след себе си верни последователи и запалени ученици. Той се превръща в основоположник на Таекуон-До в България. През 1988 година от името на Националната спортна академия (тогава ВИФ “Г. Димитров”) му е отправена официална покана да посети отново страната ни.

Ким Унг Чол си поставя за цел да създаде Българска федерация по таекуондо, събиране на български национален отбор и участие в международни прояви, създаване на специалност таекуондо в НСА. Мисията е успешна и през 1989 година се създава Българска федерация по таекуондо (БФТ), а първия преподавател в спортната академия е именно той.

Настоящ президент на БФТ е Марио Богданов – VI дан. Негов заместник е Красимир Гергинов – VI дан. Последните години са години на възход за българското Таекуон-До. Националният отбор на България, чийто треньор е Ким Унг Чол, печели много европейски и световни титли. Тези успехи са изцяло заслуга на корейските майстори, пребивавали в България – Майстор Ким Чол Ман VII дан, Майстор Сок Мин Чол VII дан и разбира се най-вече на Майстор Ким Унг Чол VIII дан, който и до днес е инструктор на България.

График на тренировките

Дворец на културата и спорта бул. Княз Борис I 115, Варна

Ден Напреднали Начинаещи Деца 5-8 г Начинаещи деца 8-12 г Напреднали деца
Понеделник 19:30 до 21:00 x x x x
Вторник x 19:30 до 21:00 x x x
Сряда 19:30 до 21:00 x x x x
Четвъртък x 19:30 до 21:00 x x x
Петък 19:30 до 21:00 x x x x
Събота x x 11:00 до 12:00 12:00 до 13:00 13:00 до 14:00
Неделя x x 11:00 до 12:00 12:00 до 13:00 13:00 до 14:00
Ден Напреднали Начинаещи Деца 5-8 г Начинаещи деца 8-12 г Напреднали деца

Как да ни намерите?

Тренировките по Таекуондо във Варна се провеждат в Двореца на културата и спорта с адрес бул. Княз Борис I 115. Използвайте картата по долу за да намерите залата по Таекуондо в която се провеждат тренировките.

Как да ни намерите? Тренировките по Таекуондо във Варна се провеждат в Двореца на културата и спорта с адрес бул. Княз Борис I 115. Използвайте картата по долу за да намерите залата по Таекуондо в която се провеждат тренировките.

История на Таекуондо

Таекуон-До е съвременна версия на древното корейско изкуство за самозащита Те Кион Според привържениците на традиционните бойни изкуства в Корея, Таекуон-До е формирано под силното влияние на японското Карате, като обединява възможно най-доброто от корейските, китайските и японските традиционни системи за самозащита. В допълнение, то е разработено от генерал Чей Хонг Хи при ползване на всички съвременни достижения на физико-механиката на движенията, психологията и анатомията на човека.

В основата на философията му са залегнали принципите на учтивост, честност, упорство, самоконтрол и неукротим дух. Целта му е най-пълна реализация на вродените първоначално достойнства. Пътят към тази цел са постоянството и упорития труд.