Умственото развитие


Умственото развитие

Таекуон-До е изкуство, включващо в себе си стил на мислене и начин на живот. Таекуон-До е тясно свързано с духовната култура, дава сили за борба и справедливост. Таекуон-До е известно като едно от най-добрите средства за развитие и подобряване на психическите и физическите качества, даващи възможност на практикуващите независимо от възрастта, социалния статус и пола да се учат успешно и да участват пълноценно в социалния живот.

Всяко движение в Таекуон-До е научно обосновано и е предназначено за постигането на строго определени цели. Опитният инструктор може да развие вяра в ученика, че успехът в Таекуон-До е достъпен за всички. Постоянното повторение учи на търпеливост, развива решимост за преодоляване на трудностите.

Необикновената сила, придобита чрез заниманията по Таекуон-До, формира увереност в себе си, готовност да се изправиш срещу който и да е противник, на което и да е място, в каквато и да е ситуация.

Спарингът развива скорост, мъжество, бдителност, точност, способност за адаптация, а така също и самоконтрол. Формите (тъль) развиват грация, чувство за равновесие, координация, а основните упражнения разкриват на трениращия методиката, принципите и целите на Таекуон-До. Определено такова възпитание прониква във всички съзнателни и несъзнателни действия на учениците.

Занятията по Таекуон-До под ръководството на квалифициран треньор могат да бъдат подкрепа за неуверения, беззащитния и физически слаб човек. Веднъж осъзнал Таекуон-До, ученикът започва да разбира, че за постигането на успехи е необходимо да поддържаш тялото си в оптимално състояние. В този ред на мисли Таекуон-До внася в живота на трениращите строга самодисциплина, дух на сътрудничество и взаимно уважение.

Занятията по Таекуон-До успешно преборват психическото напрежение и отпадналост след дългите и мъчителни часове на неподвижност. Няколко тренировки могат да освежат студента, да му помогнат да успокои неговото съзнание, и да му дадат възможност отново да съсредоточи усилията си в знанията и учението. Трениращите Таекуон-До бързо се развиват в личностен план.

Сериозността на Таекуон-До и неговите потенциални възможности за овладяването на които е необходимо много време и тренировки, развиват възприемчивост и съобразителност.

График на тренировките

Дворец на културата и спорта бул. Княз Борис I 115, Варна

Ден Напреднали Начинаещи Деца 5-8 г Начинаещи деца 8-12 г Напреднали деца
Понеделник 19:30 до 21:00 x x x x
Вторник x 19:30 до 21:00 x x x
Сряда 19:30 до 21:00 x x x x
Четвъртък x 19:30 до 21:00 x x x
Петък 19:30 до 21:00 x x x x
Събота x x 11:00 до 12:00 12:00 до 13:00 13:00 до 14:00
Неделя x x 11:00 до 12:00 12:00 до 13:00 13:00 до 14:00
Ден Напреднали Начинаещи Деца 5-8 г Начинаещи деца 8-12 г Напреднали деца

Как да ни намерите?

Тренировките по Таекуондо във Варна се провеждат в Двореца на културата и спорта с адрес бул. Княз Борис I 115. Използвайте картата по долу за да намерите залата по Таекуондо в която се провеждат тренировките.

Как да ни намерите? Тренировките по Таекуондо във Варна се провеждат в Двореца на културата и спорта с адрес бул. Княз Борис I 115. Използвайте картата по долу за да намерите залата по Таекуондо в която се провеждат тренировките.

История на Таекуондо

Таекуон-До е съвременна версия на древното корейско изкуство за самозащита Те Кион Според привържениците на традиционните бойни изкуства в Корея, Таекуон-До е формирано под силното влияние на японското Карате, като обединява възможно най-доброто от корейските, китайските и японските традиционни системи за самозащита. В допълнение, то е разработено от генерал Чей Хонг Хи при ползване на всички съвременни достижения на физико-механиката на движенията, психологията и анатомията на човека.

В основата на философията му са залегнали принципите на учтивост, честност, упорство, самоконтрол и неукротим дух. Целта му е най-пълна реализация на вродените първоначално достойнства. Пътят към тази цел са постоянството и упорития труд.