Таекуон-до клуб „Одесос” се прибра с три златни медала


На 04.02.2017 се проведе Републиканско първенство по Таекуон-до ИТФ, което се проведе в град Панагюрище.

Таекуон-до клуб „Одесос“ завоюва три златни, един сребърен и един бронзов медал от последното Републиканско първенство по Таекуон-до ИТФ. Клубът замина в доста намален състав от 10 човека, тъй като някои от отбора бяха контузени, болни или не издържали първите тестове за началото на годината.

Шампион при децата стана Димитър Дачев, който се представи повече от блестящо и взе три доста трудни срещи срещу много силни противника. Той е едно от най талантливите и бързо развиващи се деца от школата на Таекуон-до клуб „Одесос“.

Младен Въчков, който е само на 8 години и беше дебютант на състезанието успя да затвърди своите умения и извоюва своята първа победа, но малко не му достигна да продължи напред и да се бори за медал. Виктория Недева ,Теодор Илиев и Къйан Гао след спорно съдийство също не успяха да се наредят сред медалистите и останаха на крачка от почетната стълбичка, но с това си представяне показаха, че могат да постигнат високи резултати.

Шампион при юношите стана Борис Колев, който след много труден жребий успя да се пребори с всички противниции извоюва своята първа титла и безапелационно спечели мачовете си с по 5 на 0 съдийски гласа и се отличаваше с няколко класи над своите конкуренти.

При мъжете Таекуон-до клуб „Одесос“ нямаше конкуренция в дисциплина Тул 6-5 гуп и съвсем очаквано полуфинала и финала беше Варненски. С 5 победи Теодор Тодоров получи своята титла. Неговите съотборници Боян Георгиев и Стефан Атанасов се представиха блестящо и затвърдиха страхотното преставане на Таекуон-до клуб „Одесос“ и добавиха към колекцията на клуба сребърен и бронзов медал.

График на тренировките

Дворец на културата и спорта бул. Княз Борис I 115, Варна

Ден Напреднали Начинаещи Деца 5-8 г Начинаещи деца 8-12 г Напреднали деца
Понеделник 19:30 до 21:00 x x x x
Вторник x 19:30 до 21:00 x x x
Сряда 19:30 до 21:00 x x x x
Четвъртък x 19:30 до 21:00 x x x
Петък 19:30 до 21:00 x x x x
Събота x x 11:00 до 12:00 12:00 до 13:00 13:00 до 14:00
Неделя x x 11:00 до 12:00 12:00 до 13:00 13:00 до 14:00
Ден Напреднали Начинаещи Деца 5-8 г Начинаещи деца 8-12 г Напреднали деца

Как да ни намерите?

Тренировките по Таекуондо във Варна се провеждат в Двореца на културата и спорта с адрес бул. Княз Борис I 115. Използвайте картата по долу за да намерите залата по Таекуондо в която се провеждат тренировките.

Как да ни намерите? Тренировките по Таекуондо във Варна се провеждат в Двореца на културата и спорта с адрес бул. Княз Борис I 115. Използвайте картата по долу за да намерите залата по Таекуондо в която се провеждат тренировките.

История на Таекуондо

Таекуон-До е съвременна версия на древното корейско изкуство за самозащита Те Кион Според привържениците на традиционните бойни изкуства в Корея, Таекуон-До е формирано под силното влияние на японското Карате, като обединява възможно най-доброто от корейските, китайските и японските традиционни системи за самозащита. В допълнение, то е разработено от генерал Чей Хонг Хи при ползване на всички съвременни достижения на физико-механиката на движенията, психологията и анатомията на човека.

В основата на философията му са залегнали принципите на учтивост, честност, упорство, самоконтрол и неукротим дух. Целта му е най-пълна реализация на вродените първоначално достойнства. Пътят към тази цел са постоянството и упорития труд.